bg
Siirry sisältöön

Nyt patikoimaan Nuuksion kansallispuistoon. Neljän kilometrin Haukankierros sopii kokeneemmillekin vaeltajille. Aloita Haukanpesältä – kahvit ja kartta mukaan. 

Kun suunnittelet patikoimaan lähtemistä Nuuksion kansallispuistoon, tule ensin Haukanpesän toimipisteelle. Saat mukaasi alueen kartan ja pääset Haukanpesältä neljälle eri patikkareitille. Neljän kilometrin Haukankierros on näistä toisiksi pisin. Se johtaa Haukanpesältä Mustalammelle ja edelleen Myllypuron laaksoon. Näet matkan varrella useita jääkauden aikaisia laaksomuodostelmia ja rotkoja ja vaellat myös aarniometsän halki. Normaalilla patikointivauhdilla Haukankierros kestää noin kaksi tuntia. 

Haukankierroksen palvelut

Haukankierroksen reittimerkintä on sininen timanttikuvio. 

Haukankierros kulkee Mustalammen tulentekopaikkojen ja keittokatosten sekä telttailualueen ohi. Täällä onkin mainio tilaisuus levähtää hetken, paistaa makkaraa ja nauttia luonnon rauhasta. Haukanpesällä on lisäksi vesipiste ja ulkokäymälä. 

Haukankierros on maastoltaan melko haastava. Reitillä on useita jyrkkiä nousuja sekä epätasaisia polkuja. Reitin puolivälissä vastaan tulevat 30 metrin pituiset portaat. Koiran on mahdollista kulkea portaiden vieressä. 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top