bg
Alkaen 85,00 € / vrk

Tikankolo on 1900-luvun puolivälissä rakennettu hirsirunkoinen kämppä Nuuksion Saarilammen rannassa. Kämpälle pääset kansallispuiston patikkareittejä pitkin.

Tikankolo on rakennettu vuonna 1900-luvun puolivälissä alun perin metsureiden majapaikaksi. Vanhanajan hirsirunkoinen, kaksihuoneinen asumus sijaitsee omassa rauhassaan Saarilammen rannassa, Nuuksion kansallispuiston läntisessä osassa. Kämpässä voi mukavasti majoittua kuusi henkeä ja perille pääsee Nuuksion kansallispuiston patikka- ja maastopyöräreittejä pitkin. 

Muutoksia 1.1.2019 alkaen. Osallistu kehittämiseen!

Tikankolo siirtyy 1.1.2019 alkaen Natura Viva Oy:n hallintaan, ja samassa yhteydessä kämppään liittyvät käytännöt muuttuvat.

HUOM! Oravankololla ja Tikankololla tehdään Tammikuun ajan perusparannustöitä eivätkä kohteet ole tuolloin varattavissa.

Varausten hallinta:

Varausten hallinnasta 1.1.2019 eteenpäin vastaa Repovalkea Oy Tervarumpu-konseptillaan. Varaustiedustelut ym. majoittumiseen liittyvät kyselyt suoraan osoitteeseen info@tervarumpu.fi tai puhelinnumeroon 0400 718 248.

Kohteen huolto ja ylläpito:

Kohteen huollosta ja ylläpidosta 1.1.2019 eteenpäin vastaa Natura Viva Oy. 

Kehittäminen:

Tikankoloa uudistetaan jatkossa merkittävästi. Kehittämisestä vastaavat Natura Viva Oy ja Repovalkea Oy yhdessä Metsähallituksen kanssa.

Mikäli sinulla ideoita tai ajatuksia Tikankolosta tai Oravankolosta ja niiden kehittämisestä, vastaa muutamaan kysymykseen. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvomme kaksi majoituslahjakorttia.

Kämpän tyyppi ja piha

Tikankolon päärakennuksessa on kaksi eri huonetta, joissa molemmissa on kaminalämmitys. Erillisessä, hiljattain rakennetussa saunarakennuksessa ovat reilunkokoinen sauna, pukuhuone sekä puuvarasto. Rakennusten takamaastossa on kompostoiva kuivakäymälä.

Kämppä on käytössä ympäri vuoden ja soveltuu maksimissaan 6 henkilölle. Tätä henkilömäärä ei ole mahdollista ylittää ilman lupaa.

Palvelut ryhmille

Tikankolon rakenteet ja ympäristö tukevat hyvin ryhmiä ja heille tuotettuja palveluja. Majoittumisen osalta kämppä itsessään majoittaa maksimissaan 6 hlöä ja isolle pihalle on mahdollista laittaa telttoja. Aktiviteettien ja muiden palvelujen osalta valikoimaa löytyy laajasti Natura Vivalta.

Ryhmän (yli 6 hlöä) tulee aina olla yhteydessä varaustenhallintaan varauksen tekemiseksi osoitteeseen info@tervarumpu.fi tai puhelinnumeroon 0400 718 248.

Ryhmältä veloitetaan majoittumisen lisäksi ryhmämaksu 100 eur/varaus (sis. alv). Tällä maksulla katetaan kohteeseen kohdistuva suurempi kuormitus (käymälät, polttopuu, maastonkuluminen jne.) sekä kohdetarkistus ryhmän vierailun jälkeen. Ryhmien tulee kiinnittää erityistä huomiota siivoukseen, sillä liikaantuminen ja roskaantuminen on merkittävästi nopeampaa ryhmän kanssa.

Sijainti

Kämppä sijaitsee Nuuksion kansallipuiston läntisessä osassa Saarilammen rannalla. Matkaa lähimmästä kansallispuiston sisääntulosta ja pysäköintilalueelta (Läntinen Valklammentien pysäköintialue) kertyy noin kilometri. Kattilan pysäköintialue on noin viiden kilometrin patikan päässä. Natura Vivan Haukanpesän toimipiste ja sen vieressä oleva pysäköintialue kansallispuiston keskellä ovat noin seitsemän kilometrin päässä. Suomen luontokeskus Haltiasta etäisyyttä tulee patikka- ja maastopyöräreittejä myöten noin 11 kilometriä. 

Varustelu

HUOM! Oravankolo uudistuu laajalti 1.1.2019 mennessä. Kämpän uusi varustelu julkaistaan loppuvuodesta 2018.

Huom! Kynttilät, WC-paperit tai liinavaatteet eivät kuulu palveluvarustukseen. Kämpällä ei ole sähköjä.

Muista aina ottaa mukaan: Tuikkuja, WC-paperia, taskulamppu, tulitikkuja ja makuupussi/oma liinavaatteet.

Kämpän varaaminen ja käyttö

Kämppä on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 13:sta lähtöpäivän klo 11:een. Vuokralainen saa mennä kämpälle vasta varausajan alkaessa. 

Avaimet

Avaimet sijaitsevat älyavainlaatikossa kämpällä. Vuokraajalle toimitetaan kohteen avainlaatikkoon henkilökohtainen, varauksen ajan voimassa oleva PIN-koodi etukäteen hyvissä ajoin ennen varauksen alkua.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Kämpän täytyy olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on miellyttävää saapua Nuuksion kansallispuistoon nauttimaan.

Tikankololla noudatetaan roskatonta retkeilyä. Biojätteen voi laittaa kuivakäymälään kuivikkeen seassa ja poltettavat roskat (EI alumiinivuorattuja tai metallia sisältäviä materiaaleja) voi polttaa saunan uunissa tai kämpän kamiinassa. Poltettavia roskia ei kuitenkaan saa jättää seuraavalle saapujalle "sytykkeiksi". Kaikki muu jäte on kuljetettava pois. Kämpälle ei saa myöskään jättää mitään ruoka-aineita.

Lemmikkieläimet

Siistit koirat ovat sallittuja Tikankololla. Omistajan on huolehdittava siitä, että vuoteet on suojattu asianmukaisesti. Lähtiessä siivoukseen ja mattojen puisteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta karvat saadaan mahdollisimman hyvin pois.

Mikäli koira käy tarpeillaan pihapiirissä, on ne ehdottomasti korjattava pois ja vietävä käymälän taakse metsään kompostoitumaan. 

Ilmoita varausta tehdessäsi lisätietoihin koiran rotu ja koko. Muista myös tarkistaa ehtojen lemmikkieläimiä koskeva osa ennen varausta.

Ehdot

Kämpän varajaa on täysimääräisesti vastuussa koko kämpästä sekä myös kavereistaan. Tutustu ehtoihin ennen varaustasi: Ehdot.

Ps. Jos Tikankolo on jo varattu, kannattaa vilkaista myös Oravankolo.

Perustiedot

Kohde0Valklammentie 40,03220 Tervalampi
Lomakohteen tyyppi:Kämppä
Asuinpinta-ala:40 m²
Vuoteiden määrä:6
Rakentamisvuosi:1950

Ominaisuudet

Astiastot:6
Ranta:lampi
Rannan kuvaus:Luonnonranta

Tiedustelut

Natura Viva Oy
info@naturaviva.fi
0102924030
Y-tunnus: 0649766-0
Kauppias
Natura Viva Oy
info@naturaviva.fi
0102924030
Y-tunnus: 0649766-0

Natura Vivan verkkopalvelut voivat sisältää tuotteita/palveluja useilta eri kauppiailta ja voit kerätä niitä samaan ostokoriin maksaen lopuksi maksusuorituksella. Jokainen kauppias toimii itsenäisesti ja kauppa syntyy aina suoraan tuotetta/palvelua myyvän kauppiaan ja asiakkaan välille. Tilaukset, maksut, vahvistukset, ym. kulkevat aina suoraan asiakkaan ja kauppiaan välillä. Tuotteisiin/palveluihin liittyvät kysymykset tulee esittää ensisijaisesti suoraan tuotetta/palvelua  myyvälle kauppiaalle, jonka tiedot löytyvät aina tuotetietojen yhteydestä. 

Natura Vivan tuote- ja palveluvastuu koskee vain Natura Vivan omia tuotteita ja palveluja. Tutustu huolellisesti sekä Natura Vivan omiin että mahdollisten muiden kauppiaiden ehtohin ennen ostamista.

Takaisin ylös / Back to top