Siirry sisältöön

Hämeenlinnan upea luonto houkuttelee retkeilemään. Ota Natura Vivan kajakki tai SUP-lauta alle ja lähde Hämeenlinnan kirkasvetiselle Vanajavedelle melontaretkelle.

Hämeenlinnan kaupunkia halkova Vanajavesi on suosittu melontakohde. Vuokraa kajakki tai SUP-lauta Natura Vivan pop-up-melontapisteeltä Hämeensaaresta, kaupungin keskustan tuntumasta, ja lähde ihastelemaan Hämeenlinnan seudun upeaa luontoa. Melo hiljakseen Vanajaveden rantojen vehreiden metsien ohi, lumoudu järvenpinnasta heijastuvasta kirkkaansinisestä taivaasta ja näe Hämeen linna kajakista käsin. Vietä melomisen lomassa mukava tauko ja eväshetki Vanajaveden maisemissa ja pulahda uimaan kirkkaaseen järviveteen.  

Hämeenlinnan Vanajaveden melontareittien varrella on monipuolisesti nähtävää ja palveluja melojille. Vanajaveden rannoilla on mukavia taukopaikkoja, joissa syödä eväitä järvimaisemia ihaillen. Melontareittien varrella on mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja Hämeenlinnan monipuoliset kahvila- ja ravintolapalvelut ovat aivan lähellä. Melontavälineitä voi vuokrata Vanajaveden rannalta.

Melontaretki Vanajavedellä

Vanajavesi on yksi Suomen vanhimmista sisävesireiteistä. Koe kaunis Vanajavesi meloen tai SUP-lautaillen. Melo mutkittelevia reittejä Vanajaveden verkkaisesti virtaavassa vedessä ja ihastu rantojen satumaisen vehreisiin maisemiin.

Hämeenlinnan seutu on upea melonta- ja SUP-lautailukohde, jonka helpot melontareitit sopivat kaiken tasoisille melojille. Lähde vaikka koko perheen kesken melontaretkelle Vanajavedelle. SUP-lautailu on ihanaa keskellä kauneinta Suomen kesää. Vuokraa SUP-lauta Vanajaveden rannalta ja lähde ihastelemaan maisemia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten vaikuttavaa Hämeen linnaa.

Melo Vanajaveden vesiluontopolku

Noin 35 kilometriä pitkä Hämeenlinnan Vanajavesi -vesiluontopolku on kännykkäsovelluksen avulla opastettu vesireitti. Reitin voi meloa kokonaisuudessaan tai pistäytyä polun mielenkiintoisissa kohteissa vaikkapa SUP-laudalla. Lähde liikkeelle esimerkiksi Vanajaveden rannalta Hämeensaaresta, josta voit vuokrata kajakin tai SUP-laudan Natura Vivan pop-up-melontapisteeltä.

Vanajavesi -vesiluontopolun varrella on useita mielenkiintoisia kulttuurihistoriallisia kohteita. Sähköisen vesiluontopolku -palvelun avulla Vanajaveden kohteisiin voi tutustua opastetusti sovelluksen avulla. Helppokulkuisen reitin varrella on 18 kohdetta, joille saapuessasi kännykkä antaa merkkiäänen ja voit syventyä Vanajaveden kulttuurihistoriallisiin kohteisiin tarkemmin.

Melo Hämeenlinnan Aulangolle

Hämeenlinnan erämainen Aulangon alue on vehreä ja mielenkiintoinen retkikohde. Vanajavedellä Aulangon alueen kohdilla meloessa koet upeat Hämeenlinnan Kansallisen kaupunkipuiston maisemat. Melo esimerkiksi Aulangon tekosaarten nuotiokodalle eväsretkelle. Avoin ja vapaasti käytettävä nuotiokota on tunnelmallinen retkikohde keskellä Hämeenlinnan Aulangon alueen upeita luontomaisemia.

Aulangolla voit pistäytyä monissa mielenkiintoisissa kohteissa, kuten Aulangonvuoren näkötornissa, josta avautuvat upeat maisemat yli Vanajaveden laakson. Aulangon alueella on useita luonto- ja retkipolkuja, joille voi lähteä jaloittelemaan ja tutustumaan alueen rehevään luontoon.

Hämeenlinnassa monipuoliset palvelut melojille

Jos retkellä alkaa kahvihammasta kolottaa tai tulee pikkusuolaisen nälkä, voi Hämeenlinnassa hakeutua monipuolisten kahvila- ja ravintolapalveluiden äärelle. Vanajaveden rannoilla on useita ihania tauko- ja levähdyspaikkoja, ja kaupungin keskusta-alueen kattavat palvelut ovat aivan lähellä.

Vanajaveden monissa rantakahviloissa ja -ravintoloissa on ihana herkutella järvimaisemia ihaillen. Hämeenlinnan Varikonniemessä ravintola Vanai Bistro & Bastu tarjoilee retkiherkut, terassikahvit tai saunahetket. Varikonniemessä voi aistia alueen mielenkiintoisen kulttuurin ja historian. Alueella kerrotaan aikoinaan sijainneen myyttinen Vanain kaupunki. Löylyttele ihanassa hirsisaunassa aivan Vanajaveden äärellä, nautiskele ulkoporeammeessa ja nauti Varikonniemen upeista näkymistä.

Aivan Vanajaveden tuntumassa voi piipahtaa kahvilla Kirstulan kartanon Rantacafessa. Nautiskele retken lomassa kesäisiä janojuomia ja herkuttele jäätelöllä viihtyisällä rantaterassilla. Kahvilalla on oma vierasvenelaituri. Vanajaveden maisemia voi ihailla myös Hämeenlinnan Rantakasinon terassilta. Nauti pientä purtavaa ja virkistäviä juomia viihtyisällä terassilla aivan Vanajaveden rannassa. Vesilläliikkujia varten rantaan on tulossa myös vierasvenelaituri ja tankkauspiste.