Siirry sisältöön

Upea nähtävyys Hämeessä! Lähde Hämeen linnaan tutustumiskierrokselle, sen jälkeen kutsuu ulkoilu tai melontaretki.

Hämeenlinnan kaupunki on mainio vierailukohde Etelä-Suomessa. Hämeenlinnassa on kulttuuria, ulkoilumahdollisuuksia, ravintoloita ja kahviloita. 

Eräs kiehtovista Hämeenlinnan vierailukohteista on Hämeen linna, jonka varhaisimmat rakennustyöt on aloitettu jo 1200-luvulla, kun Suomi oli Ruotsin vallan alla. Linna rakennettiin sotilastukikohdaksi sekä Hämeen maakunnan verovalvontaa varten. Myöhemmin, 1300- ja 1400-luvuilla linnaa laajennettiin, ja se sai silloin myös osin tutun tiiliverhoilunsa. 

Hauska fakta; Itse Hämeenlinnan kaupunki on perustettu linnan ympäristöön vasta 1600-luvulla. 

Kiehtova vierailukohde Etelä-Suomessa

Nykyään Hämeen linna on Kansallismuseon hallinnassa. Hämeen linnaan voit tehdä vierailuja kesäkaudella 2022 joka päivä. Syys- ja kevätkausina linna on maanantaisin suljettu. 

Hämeen linna sijaitsee Vanajavesi-järven rannalla Vanhankaupunginlahden ja Linnansalmen välissä. Hämeenlinnan keskustasta on noin 10 minuutin matka kävellen linnan porteille. 

Kulttuurivierailun jälkeen ulkoilemaan Hämeenlinnassa

Hämeenlinna on mainio ulkoilukaupunki. Kaupunkia halkova Vanajavesi aukeaa isolle järvenselälle kaupungin pohjoispuolella. Järven rantoja kiertelee lukuisia luontopolkuja ja metsäreittejä. 

Natura Vivan pop-up-melontapiste palvelee kaikkia melonnan ystäviä Hämeensaaressa, Vanajaveden rannalla. Vuokraa kajakki tai SUP-lauta ja lähde upeille Hämeenlinnan laineille melomaan. Itse Hämeen linnakin on helposti saavutettavissa kajakilla tai SUP-laudalla vesiteitse.