Siirry sisältöön

Luonnonkaunis Häme houkuttelee vesilajien harrastajia ympäri Suomen. Lähde melomaan ja SUP-lautailemaan Hämeenlinnaan, lukuisten järvien kaupunkiin.

Hämeenlinnan kaupunki sijaitsee kauniin Vanajaveden rannalla Kanta-Hämeen maakunnassa. Hämeenlinnassa on runsaasti luontoa, kauniita järviä ja jylhiä harjuja. Kaupungissa voi nauttia useiden luonnonsuojelualueiden rauhasta ja puhtaasta luonnosta.

Hämeenlinna on paitsi vireä ulkoilu- ja urheilukaupunki, myös tunnettu kulttuurikaupunki ja esimerkiksi Jean Sibeliuksen syntymäkaupunki. Hämeenlinnan museoissa voi tutustua monipuolisesti historiaan, taiteeseen ja designiin. Hämeen linna on kaupungin keskeinen kulttuurikohde, historiallinen linna ja tapahtumapaikka, jossa voi aistia keskiaikaisen tunnelman, kahvitella ja nauttia erilaisista näyttelyistä ja tapahtumista.  

Monipuolista urheilua ja aktiviteetteja Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa on runsaasti urheilu-, retkeily- ja ulkoilumahdollisuuksia ympäri vuoden. Talvisin Hämeenlinnan jäähallit, luistelukentät ja hiihtoladut pitävät niin kaupunkilaiset kuin matkalaisetkin liikkeessä.

Patikoijille Hämeenlinna tarjoaa runsaasti luontoelämyksiä. Kaupungin alueen kattavat luontopolut, ulkoilureitistöt ja retkeilypalvelut houkuttelevat liikkeelle ja nauttimaan luonnosta. Hämeenlinnan ympäristössä on paljon kuntoilupolkuja ja ulkoilureittejä, joiden nuotio- ja taukopaikoilla voi levähtää ja nauttia eväitä.

Hämeenlinnan lukuisat järvet ja laajat vesialueet houkuttelevat melojia, SUP-lautailijoita ja veneilijöitä. Hämeenlinnan Alajärvellä, Tervaniemen virkistysalueella on soutuveneiden maallevetopaikkoja, nuotiokota, valaistu kuntoilupolku ja uimaranta. Tervaniemi on yksi Hämeenlinnan suosituimmista ulkoilualueista.

Jos haluaa viettää hetken kaukana kaupungista ja olla aidosti itsekseen, kannattaa suunnata retkelle luonnontilaiseen Soininsaareen. Talvisin ja jäätilanteen salliessa Tervaniemestä voi kulkea latuja tai retkiluistelureittiä pitkin aina Soininsaareen saakka.

Olympiapuistossa suuren urheilutapahtuman tunnelmaa

Hämeenlinna oli vuoden 1952 Olympialaisten virallinen kisakaupunki. Hämeenlinnan Ahvenistonharjulla sijaitsevassa Olympiapuistossa voikin ulkoilla ja urheilla historiallisissa kisatunnelmissa. Alun perin Olympialaisiin rakennetun Ahveniston maauimalan hyppytelineet ovat ahkerassa käytössä edelleen.
Kauniin Ahvenistonjärven hiekkarannoilla on mukava harrastaa ja virkistäytyä.  Lukuisten uimarantojen lisäksi Hämeenlinnassa on kaksi uimahallia. Rohkeammat suuntaavat talvisin Hämeenlinnan avantouintipaikoille, esimerkiksi Ahvenistolle ja Aulangolle. Hämeenlinnan viihtyisät uimarannat keräävät niin kaupungin asukkaat kuin matkailijatkin nauttimaan kesäisistä aktiviteeteista, rentoutumisesta ja vilvoittelusta.

Hämeensaari – Hämeenlinnalaisten kesäinen olohuone

Hämeensaari on Hämeenlinnan suosittu virkistysalue Vanajaveden rannalla, aivan keskustan tuntumassa. Hämeensaareen polkaisee nopeasti vaikkapa pyörällä keskíkaupungilta ja matka taittuu nopeasti myös jalan. Helteisenä kesäpäivänä on mukava poiketa keskustasta hieman syrjemmälle ja veden ääreen rentoutumaan, uimaan tai vaikkapa SUP-lautailemaan.

Hämeensaaren viihtyisä uimaranta houkuttelee matkalaisia ja kaupunkilaisia harrastamaan. Natura Vivan pop up -kärry palvelee uimarannan vesiurheilijoita. Rannan tuntumassa, Hämeensaaren uimarannalla Natura Vivan pop up -kärry tarjoaa SUP-lautoja ja kajakkeja vuokralle. Nappaa omasi helposti ja lähde melomaan tai suppailemaan Vanajavedelle.

Melo tai SUP-lautaile Vanajaveden vesiluontopolulla

Hämeenlinnan Vanajavesi on yksi Suomen vanhimmista sisävesireiteistä ja suosittu kajakkiretkikohde Suomessa. Noin 35 kilometrin pituisen vesiluontopolun voi meloa koko pituudeltaan yhden päivän aikana. Reitti on helppo ja sopii perheille ja myös vasta-alkajille.

Reitin varrella voi ihastella Suomen upeaa järviluontoa, bongailla lintuja, nauttia kesätunnelmasta ja puhtaasta luonnosta sekä raikkaasta ilmasta. Vanajaveden sisävesireitin varrella voi tutustua myös mielenkiintoisiin historiallisiin, jopa rautakauden aikaisiin kulttuurikohteisiin. Yhdistä retkeen useita kohteita tai valitse mielenkiintoisimmat paikat, joissa pistäytyä mukavasti vaikkapa suppaillen.

Vuokraa Natura Vivan pop up -kärryltä kajakit tai SUP-laudat helposti ja lähde melomaan upeisiin järvimaisemiin. Kajakilla tekee mukavasti vaikka koko päivän retken tai tutustuu mutkattomasti Vanajaveden vesireitin kohteisiin. Suppailla voi pitkällekin tai ottaa rennommin kesäauringosta nautiskellen ja pulahtaa välillä raikkaaseen järveen vilvoittelemaan.