Siirry sisältöön

Mustasaari - upea ulkoilusaari Helsingin edustalla!

Mustasaari sijaitsee Seurasaarenselällä keskellä Helsinkiä. Helsingin seurakuntien omistama Mustasaari toivottaa tervetulleeksi kaikki vierailijat. Huomaathan, että saari on päihteetön. Mustasaari on tullut tunnetuksi helsinkiläisten kesänviettopaikkana jo yli vuosisadan ajan. Mustasaaren ainutlaatuisuutta korostaa saaren kesäasukkaiksikin kutsutut lampaat.

Lisätietoja Mustasaaresta!

Kesällä 2022 Natura Viva avaa Mustasaareen melontapisteen kausikorttilaisille. 15 kajakkia ja kuusi SUP-lautaa tarjoavat loistavan mahdollisuuden tutustua Helsingin edustalla olevaan saaristoon. Natura Vivan kausikorttilaisena voit varata kalustoa itsenäisesti ja lähteä omatoimisesti melomaan. 

Mustasaaren suojaisa ja kaunis uimaranta sijaitsee saaren länsipuolella, viereisen Hevossaaren poukamassa. Saarella on muutamia rakennuksia ja kesäisin löydät sieltä myös laiduntavia lampaita. Hevossaareen pääset pientä siltaa pitkin, ja pikkuruisen saaren keskellä sijaitsee upea jääkauden perua oleva siirtolohkare.

Mustasaaressa sijaitseva vuokrasauna lämpiää sekä yleisille, että yksityisille vuoroille. Saunaan mahtuu jopa 15 henkilöä.

Lautalla Mustasaareen

Mustasaareen saapuminen on seikkailu itsessäänkin. Taivallahden rannalta Töölöstä liikennöi JT-Linen Walhalla-lautta päivittäin. Lauttaranta on Eteläisen Hesperiankadun päässä Taivallahden venekerhon kohdalla, ja paikalle pääset kätevimmin julkisen liikenteen avulla. Raitiovaunulla pääset Eteläisen Hesperiankadun puoliväliin, Runeberginkadun pysäkille. Kävellen Helsingin ydinkeskustasta matkaa tulee noin puolitoista kilometriä. Lähimmän bussipysäkin löydät Hietakannaksentiellä aivan Walhalla-lautan lähtöpaikan välittömässä läheisyydessä. Bussilinja 24 ajaa tänne Kampista. 

Mustasaareen johtaa myös huoltosilta Kaskisaaresta, mutta se ei ole yleisölle avoin.

Natura Vivan palvelut Mustasaaressa

Mustasaaren melontapiste sijaitsee Mustasaaren toimintakeskuksen uimarannan reunassa, laiturin vieressä. Kausikorttilaisten palveluiden lisäksi vuokraamme erikseen ilmoitettuina ajankohtina välineitä myös paikan päällä.

Palveluita myös yrityksille ja ryhmille

Natura Viva järjestää  Mustasaaressa ohjattuja melontaretkiä yrityksille, ryhmille ja yksittäisille asiakkaille. Pääkaupunkiseudun meriluonto on uskomattoman hieno, ja meloessasi ryhmäsi pääsee lähemmäksi tätä upeaa luontokokemusta. 

Aukioloajat

Mustasaaressa pääset vierailemaan 7.6.-14.8 tiistaista sunnuntaihin

  • Tiistai klo 09.00-18.00
  • Keskiviikko klo 09.00-20.00
  • Torstai klo 09.00-20.00
  • Perjantai 09.00-18.00
  • Lauantai 09.00-18.00
  • Sunnuntai 09.00-18.00

Lautta Mustasaareen, Taivalsaarenlaituri, Hiekkarannantie 5.