Go to content

Suomen Latu järjestää jo seitsemättä kertaa Nuku yö ulkona! -tapahtuman lauantaina 27.8.2022

Värikäs auringonlasku taivasalla raittiissa ulkoilmassa on elämys! Käytä mielikuvitusta ja valitse sellainen yöpaikka, jossa sielu lepää. Rakenna maja, nuku puussa tai riippumatossa. Vietä yö luonnossa sinulle tärkeiden ihmisten kanssa tai nauti yksinolosta! 

Meidän palveluidemme avulla pääset viettämään yösi ulkona Itä-Helsingin saaristossa tai esimerkiksi Teijon tai Nuuksion kansallispuistoissa. Vuokraa kajakki, soutuvene tai kanootti ja lähde nauttimaan viimeisestä elokuun viikonlopusta luontoon.

Seuraa Nuku yö ulkona -tunnelmia ja muita aiheeseen liittyviä kuvia Instagramista tai Facebookista #nukuyöulkona #nordicnightinnature.
 

Vuosaari

Itä-Helsingin saaristossa on runsaasti ulkoilusaaria ja meidän Melontakeskuksemme sijaitsee näiden välittömässä läheisyydessä. Tuulisellakin kelillä on löydettävissä suojaisia reittejä!
 
Lähin ulkoilusaari, Malkasaari on ainoastaan noin kilometrin päässä Vuosaaren melontakeskuksen rannasta. Viiden kilometrin säteellä ulkoilu- ja virkistyssaaria on toistakymmentä. Useissa saarissa on tulipaikkoja, ulkokäymälöitä ja upeat merimaisemat. Pikku Leikosaaressa voit myös nauttia leppoisista löylyistä yhteiskäytössä olevassa saunassa. Tutustu Itä-Helsingin ulkoilusaariin ja melontareitteihin!

Tarkastele Vuosaaren Melontakeskuksen kajakkivalikoimaa! Kannattaa olla myös meihin yhteydessä, jos tarvitset retkeilytarvikkeita yöpymistäsi varten. Meidän kauttamme voit vuokrata myös teltan, makuupussin, makuualustan ja vaikka ruuantekovälineet retkeäsi varten.
 

Matildanjärvi Teijon kansallispuistossa

Tarjoamme Teijon Luontokeskuksella kanootteja, soutuveneitä ja laajan valikoiman kajakkeja melontaretkille. Matildanjärvi on suojaisa melontakohde, joten se soveltuu hyvin myös aloittelijoille. Majoittuminen onnistuu Matildanjärveä ympäröivillä tulipaikoilla, tai sitten Iso-Holman saaressa, josta löytyvät laavu ja tulipaikka. Jos haluat tehdä tulet Iso-Holman saarella, saat puut Teijon Luontokeskuksen tulipaikalta. 

Tutustu Teijon kansallispuiston tulipaikkoihin ja retkeilyreitteihin!
 

Nuuksion kansallispuisto

Natura Vivan Haukanpesä sijaitsee idyllisen Haukkalammen rannalla, jossa tarjoamme avokanootteja, SUP-lautoja ja soutuveneitä vuokrattavaksi. Lisäksi voit vuokrata Haukanpesältä Fatbike-vuokrapolkupyöriä metsäajeluille.

Käy päivän aikana tutustumassa Haukkalammen alueeseen joko vesiltä käsin tai pyöräillen ja käy sen jälkeen yöpymässä joillain Nuuksion monista tulipaikoista! 
 

Fiskars Myllyjärvi

Natura Viva vuokraa tentsile -puumajoitteita Myllyjärven rannalla. Myllyjärvi sijaitsee maineikkaan Fiskarsin ruukkikylän laidalla.  

Vietä mukava päivä designin, taiteen, putiikkien ja näyttelyiden lumoissa ja hengitä yö raikasta ulkoilmaa tentsilessä. Tentsile puumajoitteita on kaksi. Yksi sisältyy Myllyjärven mökin vuokrahintaan ja sijaitsee mökin pihapiirissä. Toinen sijaitsee saman Myllyjärven rannalla ja vuokrahintaan kuuluu myös tunnelmallinen kota tentsilen vieressä. Kodassa valmistat maukkaat retkieväät ja nautit nuotion loimusta.

Eikö kuulostakin kiinnostavalta?