bg
Siirry sisältöön

Kattilajärvellä sijaitsee Espoon kaupungin yleinen uimaranta. Tee vaellus ja nauti Nuuksion luonnosta. 

Kattilajärven nuotiopaikka sijaitsee melko suuren ja kirkasvetisen Kattilajärven eteläkärjessä. Kattilajärvi muodostaa Urjajärven ja Vääräjärven kanssa kolmen keskisuuren metsäjärven alueen, joka on oivallinen kohde esimerkiksi yön yli kestävälle vaellukselle. Jokaisen järven rannalla on tuli- ja leiripaikka, maasto on helppokulkuista ja maisemat kerrassaan upeita. 

Vaellus Kattilalle kulkee ensin Haukkalampi-Haltia-yhdysreittiä, ja sen jälkeen merkitsemättömiä polkuja Urjajärven ohi. Kävelymatkaa Haukkalammelta kertyy noin 9 kilometriä, joista loppuosa helppokulkuisessa mutta tiettömässä maastossa. Tarvitsetkin kompassin ja kartan tälle vaellukselle. Maastossa kohtaat jonkin verran kallioita, mutta enimmäkseen pieniä polkuja – muistathan välttää yksityisalueita ja mökkien pihoja Nuuksiossa kulkiessasi. 

Kattilajärven rannalla nuotiopaikan läheisyydessä sijaitsee myös Espoon kaupungin ylläpitämä uimaranta: pääset pulahtamaan Kattilajärveen joko rantahiekalta ja laiturilta. Tämä uimaranta Nuuksiossa kutsuu vilvoittelemaan kauempaakin. Uimarannan yhteydessä on keittokatos ja kaivo, ja Kattilajärvellä voit myös telttailla.

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top