Siirry sisältöön

Lähde ulkoilemaan Teijon kansallispuistoon. Natura Viva tarjoaa Teijolla useita aktiviteetteja, vuokravälineitä ja ohjattuja retkiä. 

Teijon kansallispuisto on monipuolinen luontokohde – kansallispuistossa on perinteistä järvimaisemaa ja metsää. Saariston ja Itämeren läheisyys luovat alueelle oman leimansa. Teijon luonto harvinaisine eläin- ja kasvilajeineen onkin hurmaava! Meri on koko ajan lähellä, kansallispuiston isot järvet kutsuvat rannoilleen, metsät ovat tiheitä ja siellä täällä on upeita kalliomuodostelmia. 

Yksi Teijon erikoisuuksista ovat merenrannan historialliset rautaruukit. Alueella on yhteensä kolme ruukkikylää: Teijo, Kirjakkala ja Mathildedal. Niistä Teijon kylällä on yhä teollista toimintaa, ja siellä ja myös muissa kylissä vanhat rakennukset on saneerattu pienten yritysten toimitiloiksi. Kulttuurin ystäville on Teijolla monenlaista nähtävää ja koettavaa: kesäteatterista museoihin ja taidenäyttelyihin. Ruukkikylien alueella on majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita ja kahviloita, sekä oma panimo ja leipomo. 

Natura Vivan Teijon Luontokeskuksen toimipiste sijaitsee Teijon Matildanjärven rannalla – vuokraamme Luontokeskuksella kajakkeja, SUP-lautoja ja soutuveneitä sekä Fatbike-maastopyöriä. Saat meiltä myös kalastusluvat Matildanjärvelle. Voit myös vuokrata Matildanjärven eräkämppiä Vaappua ja Lippaa. Varaa meiltä myös vuokrasaunavuorosi Matildanjärven rannalla tai tee varaus Vickbäckinlahden kotaan. Teijon Luontokeskuksen yhteydessä on myös matkailuvaunualue, jolla on 19 sähköistettyä matkailuvaunapaikkaa.

Teijon Luontokeskuksen ja kahvilan aukioloajat 

Toukokuu

Pe klo 14 - 19
La ja su klo 10 - 17

Kesä-, heinä- ja elokuu

Arkisin klo 12 - 19 
La ja su klo 11 - 18

Syys- ja lokakuu

Pe klo 14 - 19
La ja su klo 10 - 17

Yhteystiedot

Sähköposti: info@naturaviva.fi

Puhelin: +358 10 292 4032

Osoite: Matildanjärventie 84 25660 Matilda