bg
Siirry sisältöön

Haastava Korpinkierros on upea vaellusreitti Nuuksion kansallispuistossa. Näe Mustalammen kelluvat turvelautat ja levähdä piknikillä. Aloita päivä Haukanpesältä.

Korpinkierros on Haukanpesältä lähtevistä vaellusreiteistä pisin ja haastava. Se johtaa Haukanpesän toimipisteeltä Holma-Saarijärvelle, ja matkan varrella patikoidaan niin kauniilla kallioilla kuin rauhaisissa lehdoissakin. Ihaile Mustalammen kelluvia turvelauttoja, vietä piknik Holma-Saarijärven tulentekopaikoilla ja ihastele Nuuksion kansallispuiston kaunista luontoa. Yhteensä tämä patikkareitti kestää noin neljä tuntia normaalilla kävelyvauhdilla. 

Korpinkierroksen palvelut

Korpinkierros on merkitty keltaisella timanttikuviolla.

Korpinkierroksen lähtöpaikka on Haukanpesä ja reitille matkaa kertyy 7,2 kilometriä. Matkan varrella ohitetaan sekä Mustalampi että Holma-Saarijärvi – molempien järvien ympäristössä on telttailualueet sekä katetut keittokatokset ja tulentekopaikat – Holma-Saarijärvellä myös laavu. Siikaniemestä aloitettaessa vastaan tulee myös Kolmoislammen telttailualue, jonka telttapaikat on varattava etukäteen. Haukanpesällä on ulkokäymälä ja vesipiste sekä eväitä, virvokkeita ja kuumia juomia tarjoileva Cafe Silva.  

Korpinkierros on maastoltaan haastava ja alustaltaan usein epätasainen. Reitillä on jyrkkiä nousuja. 

Takaisin ylös / Back to top