Siirry sisältöön

Tarvitsenko aikaisempaa kokemusta?

Kausikorttipalvelumme on suunniteltu kaikille luonnossa liikkujille ja palvelu voi toimia yhtä hyvin uuden harrastuksen aloittamiseen kuin sen jatkamiseenkin! Ei siis huolta - kausikortti soveltuu juuri sinulle!

Melonnan osalta kiinnitämme huomiota turvallisuuteen. Touko- ja syyskuussa meren lämpötila on vielä matala, joten haluamme varmistaa, että tänä aikana melovat kausikorttilaisemme osaavat toimia mahdollisessa kaatumistilanteessa. Siksi touko- ja syyskuun omatoiminen melonta on mahdollista ainoastaan melonnan alkeiskurssin tai pelastautumiskurssin käyneille. Aukioloaikoinamme kaikki kausikorttilaisemme voivat kuitenkin meloa myös touko-syyskuussa. 

Onko kausikorttilaisille riittävästi kalustoa?

Seuraamalla varaustilastoja sekä pyytämällä kausikorttilaisiltamme palautetta, pystymme varmistamaan kaluston riittävyyden myös kesäkaudellla. Yksittäisinä päivinä kalusto voi olla hyvinkin varattua, esimerkiksi lämpiminä kesäviikonloppuina. Kysyntäpiikit ovat kuitenkin yksittäisiä ja yleensä ainoastaan muutamien tuntien mittaisia. Helsingissä pääsee melomaan kolmessa eri kohteessa ja Espoossa kolmessa kohteessa.

Miten huomioida muut kaluston käyttäjät?

Kalusto palvelee käyttäjiään parhaiten silloin, kun se löytyy oikealta paikalta ja on käyttövalmiina. Ulkoilun lisäksi kannattaa varata riittävästi aikaa lähtö- ja paluurutiineihin. Kiireetön lähtö ja paluu sinetöivät mukavan ulkoilukokemuksen.

Kuivalla ja puhtaalla kajakilla melomaan lähteminen on lähtökohta, josta pidetään kiinni. Hiekat, tahrat ja roskat tulee pyyhkiä ja pestä kajakin sisäpuolelta. Sienellä ja rätillä kuivaat ja puhdistat kajakin istuma-aukon sisältä sekä luukkujen sisältä. 

Varusteet tulee palauttaa niille varatuille paikoille siten, että ne kuivuvat jos ovat kastuneet. Muista ottaa luukuista omat tavarasi mukaan ulkoilun päätteeksi.

Toivomme matalalla kynnyksellä palautetta kaluston käyttöön liittyvistä kokemuksista, ohjeistuksista ja pyrimme päivittämään ohjeita kauden aikana käyttäjien tarpeita paremmin palveleviksi. 

Voinko ostaa kausikortin liikuntaeduilla?

Kyllä voit! Vastaanotamme Smartumin, Edenredin, Epassin ja Eazybreakin liikuntaetuja. Smartumilla ja Epassilla voit maksaa suoraan verkkokaupassamme. Muilla liikuntaeduilla maksaessasi, laita tarvittava summa tilillemme applikaation kautta ja laita sähköpostilla viestiä ostokseesi liittyen niin teemme sinulle tunnukset. 

Voiko kausikorttilainen tuoda kaverin ulkoilemaan?

Jokainen kesä-elokuun keskiviikko on kaverikeskiviikko ja kausikorttilainen voi tuoda kaverinsa melomaan kaksikkokajakilla 06.00-16.00! Muina aikoina kaksikkoon mukaan tuleva kaveri maksaa puolet vuokrahinnasta. 

Alle 15-vuotiaan samaan talouteen kuuluvan lapsen voi ottaa ilmaiseksi mukaan kaksikkokajakkiin ja hänelle voi varata myös oman SUP-laudan tai fatbiken veloituksetta huoltajan seurassa. Kanoottiin tai soutuveneeseen kausikorttilainen voi ottaa kaverin mukaan ilmaiseksi. 

Mitä kausikortti pitää sisällään?

Voit valita joko lajikohtaisen kausikortin, tai Ulkoilijan kausikortin, joka käsittää kaikki tarjoamamme lajit:

Ulkoilijan kausikortti:

 • Kajakkien, kanoottien, soutuveneiden, SUP-lautojen ja fatbikien käyttö yhdeksässä eri kohteessa! (HUOM! Teijolla soutuveneet eivät ole kausikorttilaisten käytössä veloituksetta.)

 • Fatbikien omatoiminen käyttö ympäri vuoden Vuosaaressa ja Korpilammella - Nuuksion ja Teijon kansallispuistoissa kesäkaudella

 • Kajakkien osalta kausikorttiin kuuluu myös samat edut kuin kajakki-kausikorttiin.

Kajakkikausikortti:

 • Kajakkien omatoimikäyttö toukokuusta-syyskuuhun

 • Kajakkien käyttö Teijon kansallispuistossa aukioloaikojemme puitteissa

 • Kolme viikoittaista, ohjattua melontaretkeä: Maanantaimelonta, Torstaimelonta ja Perjantaimelonta. Hinta 10 € / toimistomaksu per retki.

 • Kaverikeskiviikko - tuo kaverisi mukaan melomaan kaksikolla. Kesä-elokuun keskiviikot 0600-1600

Sup-kausikortti:

 • Omatoiminen SUP-lautojen käyttö Vuosaaressa, Kivinokalla, Matinkylässä, Kaisaniemessä ja Repovedellä. 

 • Nuuksion ja Teijon SUP-lautojen käyttö aukioloaikojen mukaisesti

Kuinka pitkä on kausikorttikausi?

Kausikorttikausi vaihtelee riippuen kalustosta

Kausikorttilaisena voit käyttää kalustoamme aina aukioloaikojemme puitteissa. Omatoiminen kaluston käyttö riippuu kohteesta seuraavasti:

 • Kajakkien omatoiminen käyttö mahdollista toukokuusta syyskuuhun alkeiskurssin tai pelastautumiskurssin käyneille

 • Kajakkien omatoiminen käyttö mahdollista kesäkuusta elokuuhun muille kausikorttilaisille

 • Fatbikella pyöräilet vuoden ympäri Korpilammella, Matinkylässä ja Vuosaaressa - Nuuksiossa ja Teijolla kesäkaudella

 • SUP-lautojen omatoiminen käyttö toukokuusta syyskuuhun

 • Kaisaniemessä kajakit ja SUP-laudat käytettävissä 1.6.-31.8.

 • Repovedellä kajakit käytettävissä 1.6.-30.9.

Pysyykö kausikortin hinta samana koko vuoden?

Kausikortin hinta pysyy samana koko vuoden. Heinä-elokuussa tarjoamme pakettihintaa loppukaudesta ja seuraavasta kaudesta.

Ostin kausikortin, mutta haluaisin päivittää sen toiseen. Onnistuuko se?

Voit päivittää (SUP, kajakki, kokeilija) kausikorttisi Ulkoilijan kausikorttiin kesken kauden ja maksat vain hinnanerotuksen.