Siirry sisältöön

Helsingin edustalla sijaitseva Vallisaari on suosittu lomakohde. Lähde pyöräilemään, melomaan, kahvittelemaan ja nauttimaan kesäherkuista – ulkoiluvälineet Natura Vivalta.

Vain lyhyen lauttamatkan päässä kiireisen kaupungin keskustasta voit viettää mukavan lomapäivän, pyöräillä tai kulkea jalan Vallisaaren viihtyisillä reiteillä, istahtaa kahville ja nauttia herkkulounaita. Vallisaaressa on mukava viettää kesäinen retkipäivä perheen kesken, lähteä virkistäytymään työkavereiden kanssa ja viettää vaikkapa polttarit ystäväporukalla. Vallisaaressa on paljon tekemistä ja kattavat palvelut.

Vallisaaren retkeilypalvelut ovat käytettävissä kesäaikaan. Vallisaaressa on vesipisteitä, käymälöitä ja vierasvenesatama veneillä saapuville. Saaren korkeatasoiset ravintola- ja kahvilapalvelut palvelevat kesäisin. Vallisaaressa on paljon nähtävää. Lähde päiväretkelle luonnonkauniiseen Vallisaareen ja jää vaikka yöksi. Vallisaaren tunnelmalliset linnoitukset, upeat merimaisemat ja pääkaupunkiseudun saariston monimuotoisin luonto ihastuttavat vierailijoita.

Vallisaaren Aleksanterin kierros

Vallisaaren luontoympäristö on herkkä ja osin suojeltu. Saarella voi tutustua moniin nähtävyyksiin merkittyjä reittejä pitkin. Vallisaaren Aleksanterin kierros on noin 3 kilometrin mittainen retkireitti. Kierroksen varrella voi ihailla upeaa saariluontoa ja pysähtyä piknikille Vallisaaren värikkäänä kukkivalle Piknik-niitylle tai pitää evästauko Vallisaaren vehreän lammen rannan retkipaikalla.

Vuokraa Vallisaaren Satamatalosta, Natura Vivan ulkoiluvälinevuokraamosta Fatbike-pyörä ja lähde pyöräilemään saaren reiteille. Vallisaaren reittejä voi kulkea myös jalan. Osin saaren reiteillä maasto on mäkistä ja kivistä ja sopii hienosti Fatbike- pyöräilyyn. Aleksanterin kierroksen varrella voi tutustua myös saaren suosituimpaan nähtävyyteen, Aleksanterinpatteriin. Käy ihastelemassa myös Aleksanterinpatterin näköalatasanteelta avautuvia upeita merimaisemia.

Vallisaaresta kannattaa pistäytyä myös viereiseen Kuninkaansaareen saaret yhdistävää maapenkerettä pitkin. Nimensä Kuninkaansaari on saanut Ruotsin kuningas Kustaa III:n mukaan. Kuninkaansaaren kierros on 2,5 kilometrin mittainen reitti, joka mutkittelee kauniissa saarimaisemissa. Hyppää vaikka uimaan Kuninkaansaaren hiekkapoukamalta.

Monipuoliset aktiviteetit Vallisaaressa

Vallisaaressa on runsaasti mielenkiintoisia aktiviteetteja. Kokeile metsäjoogaa, lähde minigolf -radalle, pulahda uimaan, sauno bunkkerisaunassa tai tutustu saareen mereltä käsin meloen tai SUP-lautaillen. Mereltä käsin näet saaren kohteet uudesta näkökulmasta.

Ota irtiotto arjesta tai lähde kauempaakin Vallisaareen päiväretkelle ja koe saaritunnelma aidoimmillaan. Vietän elämyksellinen yö Vallisaaren Tentsile-telttamajoituksessa tai tee veneretki Vallisaareen ja jää retkisatamaan yöksi.  

Vallisaareen herkuttelemaan

Vallisaaressa toimii useita kahviloita ja konttiravintola. Nauti terassikahvit Torpedonlahden retkisataman satamakahvilassa, Vallisaaren Satama-aukion merellisissä maisemissa. Torpedonlahden konttiravintolassa tarjoillaan herkkuja isompaankin nälkään. Vallisaaren jäätelökahvila Pajassa voi nauttia artesaanijäätelöitä ja hörppiä itsepaahdettua luomukahvia.

Vallisaaren viihtyisillä taukopaikoilla on mukava hengähtää ja nauttia omia eväitä. Aleksanterin kierroksen varrella voi pysähtyä pienelle taukopaikalle Vallisaaren vehreän lammen rantaan. Vallisaaren Piknik-niityllä on mukava tutkiskella saarella viihtyvien perhosten elämää ja ihastella niittykukkien väriloistoa eväiden nauttimisen lomassa. Upeita merimaisemia voi istahtaa ihailemaan myös Aleksanterin patterin pihan ja Torpedolahden useiden retkipenkkien ja -pöytien ääreen.

Vallisaareen vesibussilla, omalla veneellä tai meloen

Vallisaareen voi saapua omalla veneellä, meloen ja Kauppatorilta kulkevalla vesibussilla. Vain 20 minuutin merimatkan jälkeen astut vesibussista keskelle poikkeuksellisen luontorikasta Vallisaarta. Vallisaaren retkisatama palvelee omalla veneellä saapuvia. Melojille Vallisaaressa on useita kajakin maallevetopaikkoja.