Siirry sisältöön

Nuuksion kansallispuisto ja Nuuksion alue kutsuvat pyöräretkelle. Vuokraa Fatbike-maastopyörä Haukanpesältä – maastopyöräily Nuuksiossa on kuntoa kohottavaa.

Natura Vivan uudet 18- ja 11-vaihteiset Fatbiket ovat täysiverisiä maastopyöriä, joiden satulasta käsin ovat Nuuksion pyöräilyreitit helposti poljettavissa, vaikka alueella on korkeuseroja ja useat reitit ovat alustaltaan epätasaisia. Fatbike-pyörien leveät renkaat rullaavat hankalillakin alustoilla kuten hiekalla ja mudassa ja vaihteiston avulla kevennät polkemisvastusta jyrkissä ylämäissä. 

Maastopyöräily Nuuksiossa

Kun suunnittelet maastopyöräilyretkeä Nuuksiossa, tutustu reitteihin etukäteen, sillä pyöräily ei ole sallittua kaikkialla kansallispuiston alueella. Pyöräilyä on rajoitettu alueen herkän ja haavoittuvaisen luonnon ehdoilla, mutta rajoituksista huolimattakin Nuuksiossa riittää mielenkiintoisia ja maastoltaan vaihtelevia pyöräreittejä. Saat Natura Vivan Haukanpesän toimipisteeltä kartan pyöräilyreiteistä ja neuvomme myös mielellämme pyöräilyyn liittyvissä asioissa. 

Eräs mielenkiintoinen Nuuksiossa risteilevä pyöräreitti on Reitti 2000, joka lähtee Helsingin Laaksosta ja ulottuu yli 110 kilometrin pituisena Nuuksion Kansallispuistoon asti. Yhteensä pyöräreittejä on Nuuksiossa noin 30 kilometriä, ja ne vaihtelevat autoteistä kärrypolkuihin ja metsäreitteihin. Pyöräilylle sallitut reitit on merkitty polkupyöräsymbolilla. Katso reittien yhteenveto Metsähallituksen sivuilta.

Vuokraa Fatbike

Aloita pyöräretkesi Haukanpesältä juo kahvit ja lähde pyöräseikkailulle Nuuksion kansallispuistoon ja metsäreiteille. Meiltä saat Fatbiket vuokralle ja järjestämme myös ohjattuja pyöräretkiä Nuuksiossa.

Nuuksion Haukanpesän Fatbike-vuokraamo toimii omatoimisesti. Varauksen yhteydessä saat lisätiedot.

Pyörän koon valinta

XS-koko sopii noin 155 - 155-senttiselle pyöräilijöille. (1 kappale)

S-koko sopii noin 166–175-senttisille pyöräilijöille. (2 kappaletta)

M-koko sopii noin 174–185-senttisille pyöräilijöille. (4 kappaletta)

L-koko sopii noin 180–195+-senttisille pyöräilijöille. (1 kappale)

Natura Vivan Fatbike-pyöriä voit vuokrata myös Vuosaaren melontakeskukselta, Itä-Helsingistä.