Siirry sisältöön

Maahisenkierros on esteetön reitti Nuuksiossa. Tutustu samalla Suomen luontokeskus Haltian palveluihin Nuuksiossa ja vietä mukava päivä. 

Maahisenpolku on noin kahden kilometrin mittainen vaellusreitti Nuuksiossa, Suomen luontokeskus Haltian lähimaastoissa. Maahisenpolku on tarkoitettu myös pyörätuolilla liikkuville ulkoilijoille sekä esimerkiksi lastenvaunujen kanssa vaeltajille, sillä reitin alusta on kivituhkaa ja soveltuu näin renkailla kuljettavaksi. 

Maahisenkierroksen korkeuserot tekevät siitä fyysisesti jonkin verran vaativan, mutta jyrkimpien nousujen päälle on rakennettu levähdysalueita. Reitin varrella olevalta näköalatasanteelta voit ihailla huikeita maisemia yli Nuuksion Pitkäjärven. Natura Vivan Haukanpesän toimipiste sijaitsee noin viisi kilometriä Pitkäjärveltä ja Haltialta luoteeseen. 

Pyörätuolilla liikkujille suosittelemme saattajan mukanaoloa, sillä Maahisenkierroksen nousut ovat vaativia. Huomioi, että Maahisenkierrosta ei saa kiertää polkypyörällä, ratsastaen tai sauvakävellen, sillä kivituhkaan jää helposti uria, jotka vaikeuttavat esteetöntä etenemistä reitillä. 

Tämä esteetön reitti on merkitty reitin varrella pyörätuolisymboleilla.