Siirry sisältöön

Patikoimaan Nuuksion kansallispuistoon – loistava idea. Aloita ulkoilupäivä Natura Vivan Haukanpesältä. Nuuksiossa reittejä reittejä riittää – kartat ja kahvit meiltä!

Nuuksion kansallispuisto on patikoijan paratiisi. Alueella on haastavuudeltaan monentasoisia ja vaihtelevan pituisia patikkareittejä, joista lukuisat risteävät aivan Natura Vivan Haukanpesän toimipisteen tuntumasta. Haukanpesä onkin patikointiretken paras aloituspaikka – tutustu alueen patikkareitteihin Haukanpesältä saatavien karttojen avulla ja kysy henkilökunnaltamme lisää. Kahvit Cafe Silvan tiloissa Haukkalammen rannalla nautittuasi olet virkistäytynyt ja valmis patikoimaan!

Haukanpesältä tai sen välittömästä läheisyydestä lähtevät kahden kilometrin mittainen Punarinnankierros, noin neljän kilometrin Haukankierros ja noin seitsemän kilometrin Korpinkierros. Vaativampi, vain kahden kilometrin mittainen mutta korkeuseroja ja vaikeakulkuisia polkuja sisältävä Nahkiaispolku lähtee niin ikään Haukanpesältä. Lisäksi Haukkalammelta pääsee patikoimalla Suomen luontokeskus Haltialle, joka sijaitsee Nuuksiontien varressa lähempänä Espoon asutusalueita. Tämä reitti on vajaan viiden kilometrin mittainen suuntaansa ja olosuhteiltaan vaativa. Haltiasta lähtevät myös Päivättärenpolku sekä Maahisenkierros.

Nuuksion kansallispuistossa patikkaretkellä riittää nähtävää ja koettavaa. Alueella on lukuisia kiehtovia kalliomuodostelmia, luolia ja rotkoja sekä huikean kauniita metsälampia ja -järviä. Nuuksiossa on lukuisia levähdyspaikkoja, grillikatoksia ja tulentekopaikkoja – pakkaa mukaan eväät ja nauti piknik luonnon helmassa.