Siirry sisältöön

Makkaraa paistamaan Nuuksion kansallispuistoon? Tulenteko on sallittua alueen lukuisilla tulipaikoilla. Opastamme eräilijöitä Haukanpesällä – lähde luontoon!

Nuuksion kansallispuiston alueella on lukuisia tulipaikkoja, jotka kutsuvat patikoijaa tai pyöräretkeilijää piknikpaussille ja makkaran paistoon. Näillä paikoilla on tulenteko sallittu ja usein muita eräilijöitä kuuman grillin äärellä eräherkkuja valmistamassa.

Nuuksion monet tulipaikat ovat saavutettavissa helposti Natura Vivan Haukanpesän toimipisteeltä. Lisäksi Nuuksiossa on muutamia laavupaikkoja, joista jotkut sijaitsevat Haukanpesän läheisyydessä. Haukanpesältä voit ostaa piknikiäsi varten eväitä ja pakattuja ruokatuotteita, esimerkiksi grillimakkaroita.  

Haukanholman tulipaikka sijaitsee Haukkalammen rannalla Haukanpesältä vajaan kilometrin päässä. Tulipaikan edessä on rantautumispaikka, joten voit meloa Haukanholmalle kanootilla tai SUP-laudalla tai soutaa rantautumispaikalle Natura Vivan vuokrasoutuveneellä. Haukanholmalla on keittokatos ja tulentekopaikka. 

Hieman kauempana Haukanpesältä mutta miellyttävän kävelymatkan päässä sijaitsevat Mustalammen tulipaikat keittokatoksineen ja katettuine nuotiopaikkoineen sekä Holma-Saarijärven ja Iso-Holman tulipaikat, jotka eivät ole katettuja. Holma-Saarijärven tulipaikalla on laavu.

Nuuksion tulipaikat ja keittokatokset on varustettu grilliritilöillä ja koukuilla pakin, nokipannun tai kattilan ripustamista varten. Muistathan Nuuksiossa vaeltaessasi ja sopivaa taukopaikkaa etsiessäsi, että tulenteko koko alueella, mukaan lukien tulipaikoilla, on metsäpalovaroituksen aikana kielletty.