Siirry sisältöön

Teijo tarjoaa oivallisia pyöräilymaastoja helpoista haastaviin. Vuokraa Fatbike Natura Vivalta ja hyppää polkimille!

Polkupyörä on oiva tapa ottaa Teijon kansallispuisto haltuun. Puiston pinta-ala on yhteensä noin 34 neliökilometriä, mutta puisto on pirstaloitunut Teijonselän edustalle ja välimatkat puiston eri osien välillä ovat pitkähköjä. Pyöräretki Teijossa on hieno ulkoilutempaus esimerkiksi synttäreille, polttareille, perheen ulkoiluhetkeksi tai työpaikan virkistysretkeksi. 

Teijon pyöräilymaastot

Teijon kansallispuisto on loistavaa pyöräilymaastoa. Alueella on niin metsäpolkuja kuin leveämpiäkin kulkuteitä, hiekka- ja asfalttireittejä, historiallisia ruukkialueita, suomalaiskansallista järvimaisemaa sekä merenrantaa. Polje luonnon helmassa tai tutustu kulttuurikohteisiin: Teijon, Kirjakkalan ja Mathildedalin kolmeen ruukkikylään. Kauimmaiseen ruukkikylään, Kirjakkalaan, on Natura Vivan Teijon Luontokeskukselta noin yhdeksän kilometriä.

Maastopyöräily on sallittua kansallispuiston merkityillä reiteillä. Kaikki merkityt reitit eivät kuitenkaan sovellu pyöräilyyn – kysy Natura Vivan Teijon Luontokeskukselta vinkit ja reittirajoitukset. Reitit ovat monipuolisia ja polut pääsääntöisesti hyvässä kunnossa. Korkeuserot tarjoavat kokeneillekin polkijoille haastetta, mutta reittitarjonnasta on mahdollista valita itselleen myös leppoisampi, tasamaastoisempi lenkki. 

Vuokraa Fatbike Teijossa

Natura Viva vuokraa Teijon Luontokeskuksella Fatbike-pyöriä – näillä pääset yli maiden ja mantujen, oksien ja karheikkojen, sillä erityisleveät renkaat pitävät epätasaisissakin tilanteissa. Tutustu tarjontaamme ja varaa nyt Fatbike itsellesi, tai tule käymään. Kerromme pyörävalikoimastamme mielellään lisää. 

Vuokraamme Fatbikeja myös Natura Vivan Vuosaaren Melontakeskuksella ja Nuuksion kansallispuistossa Haukanpesän toimipisteellämme. Tutustu myös talvikauden itsepalveluvuokrapisteisiimme – Fatbikellä pääset pyöräilemään talvisissakin olosuhteissa. 

Pyörän koon valinta

XS-koko sopii noin 155 - 165-senttiselle pyöräilijöille. (1 kappale)

S-koko sopii noin 166–175-senttisille pyöräilijöille. (2 kappaletta)

M-koko sopii noin 174–185-senttisille pyöräilijöille. (4 kappaletta)

L-koko sopii noin 180–195+-senttisille pyöräilijöille. (1 kappale)

Maastopyöräreitit Teijon kansallispuistossa

Teijon kansallispuistossa on erinomaisia reittejä maastopyöräilyyn. Tässä on muutamia meidän suosituksiamme.