Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Teijon kansallispuiston yrittäjäksi valittu Natura Viva


Natura Viva on valittu hoitamaan Teijon kansallispuiston Matildanjärven palveluista. Yrittäjä vastaa Teijon luontotalon toiminnasta, kahvilasta ja kansallispuiston asiakaspalvelusta sekä tarjoaa retkeilypalveluita.  Sopimus on tehty viideksi vuodeksi. 

"Tarjoamme monipuolisen valikoiman luontoaktiviteetteja, kuten melontaa, suppailua ja fatbike-pyöräilyä. Edelleen vuokrattavana on rantasauna Matildanjärven rannalla, Kalamajat, Vicksbäckinlahden varauskota, soutuveneet Matildanjärvellä ja 19 matkailuvaunupaikkaa", kertoo Ilkka Lariola Natura Vivasta. 

"Teijon kansallispuistoa on hieno luontokohde, jonka kävijämäärät ovat olleet vahvassa kasvussa. On hienoa päästä kehittämään luontomatkailua Teijoon yhdessä Metsähallituksen ja muiden toimijoiden kanssa. Me uskomme vahvasti siihen, että ihmisellä on hyvä olla luonnossa. Haluamme olla mahdollistamassa luontokokemuksia mahdollisimman monelle", Lariola lisää.

Salossa sijaitsevassa Teijon kansallispuistossa luonnonrauha kohtaa historiallisten ruukkikylien nykyelämän ja käsityöläisperinteet. Ruukkikylistä pääsee suoraan kansallispuiston vaihtelevaan maisemaan.

"Toivomme, että kumppanimme monipuoliset palvelut tuovat Teijon luontotalolle retkeilijöitä viihtymään ja nauttimaan kansallispuiston ulkoilumahdollisuuksista metsissä, soilla ja vesillä", sanoo puistonjohtaja Harri Karjalainen Metsähallituksesta.

Natura Viva on vuonna 2007 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut luontoaktiviteetteihin. Kiinteät toimipisteet sijaitsevat Vuosaaren melontakeskuksessa Itä-Helsingissä ja Nuuksion Haukkalammella Espoossa.  

Lisätietoja:

Puistonjohtaja Harri Karjalainen, Metsähallitus, puh. 040 538 6346, harri.karjalainen@metsa.fi

Ilkka Lariola, Natura Viva Oy,  puh. 050 3768855, ilkka@naturaviva.fi

EMO Ry tukee Natura Viva Oy:n investointeja Nuuksion Haukkalammella


Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry:n hanke vahvistaa Nuuksion matkailupalveluita. Natura Viva Oy toimii Metsähallitukselta vuokratuissa tiloissa tarjoten kahvila- ja kokouspalveluita sekä luontoelämyspalveluita Haukkalammella ja Nuuksion alueella. Hankkeessa kehitetään Nuuksion Haukkalammen sekä ympäröivän alueen virkistyskäyttöä ja luontomatkailua. Hankkeella hankittiin kanootteja, soutuveneitä, maastopyöriä ja SUP-lautoja vuokrauskäyttöön sekä kalustettiin kokous- ja kahvilatiloja ryhmien ja yksittäisen asiakkaiden käyttöön.

Hankkeen kustannusarvio oli 33 410,00  € ja siihen myönnettiin 20 % investointitukea.