Siirry sisältöön
Mustalammen tulipaikat

Nuuksion kansallispuiston Mustalampi on oiva retkikohde. Näe Mustalammen kelluvat turvelautat. Aloita Natura Vivan Haukanpesältä – kahvit ja kartta mukaan!

Nuuksion kansallispuiston Mustalampi on patoamalla syntynyt tekojärvi, jonka kelluvat turvelautat ovat nähtävyys. Ne irtosivat maanpohjasta, kun veden pinta patoamisen seurauksena nousi. 

Mustalammen rannoilla on kaksi tulentekopaikkaa, joista toinen on katettu. Molemmat levähduspaikat sijaitsevat lammen pohjoisrannalla, Haukanpesän puolella. Lisäksi toisella tulentekopaikalla on keittokatos ja Mustalammen ympäristössä on telttapaikkoja.

Mustalampi on lähellä Natura Vivan Haukanpesän toimipistettä, vain noin 500 metrin kävelyn päässä. Mustalammen ohi kulkevat Haukanpesältä lähtevistä patikkareiteistä niin Punarinnankierros, Haukankierros kuin Korpinkierroskin, ja Mustalammen kohdalla reitillä on paljon korkeuseroja. Onkin miellyttävää istua levähdyspaikalle pikku paussille ja ihailla Mustalammen maisemia.

Nuuksion kansallispuiston tulipaikkoja huoltaa Metsähallitus ja niissä on kaikilla polttopuut valmiina. Puukko ja tulentekovälineet kannattaa kuitenkin varata mukaan.