Siirry sisältöön

Vääräjärvi sijaitsee Nuuksion kansallispuiston itäosassa, ja tulipaikka sen rannalla on erittäin kaunis. Istu leirinuotiolla Nuuksiossa ja nauti luonnon rauhasta. 

Vääräjärvi on syvä ja kohtuullisen laaja-alainen järvi Nuuksion kansallispuiston rajojen sisällä, linnuntietä noin viisi kilometriä Haukkalammelta itään. Patikointireitti Vääräjärvelle kulkee merkitsemättömillä poluilla, ja matkaa järven itärannalla sijaitsevalle tulipaikalle kertyy noin 8 kilometriä. 

Patikkareitti kulkee ensin Suomen luontokeskus Haltian kautta ja sen jälkeen Urjan tulipaikan ohi. Lue lisää Haltian palveluista ja pidä kahvitauko! Tarvitset tälle matkalle kompassin, kartan sekä jonkin verran erätaitoja. Urjalta Vääräjärvelle reitin viimeinen osa on kuitenkin maastoltaan helppokulkuista. 

Vääräjärvi yltää syvimmiltä kohdiltaan yli 60 metrin syvyiseksi, ja järven rannat ovat tiheiden metsien ja jylhien kallioiden reunustamat. Istu pimenevässä illassa leirinuotiolla ja ihaile Nuuksion kansallispuiston maisemia: Vääräjärvellä olet Nuuksion ytimessä ja voit rentoutua peilityynen metsäjärven rannalla. 

Nuuksion kansallispuiston tulipaikkoja huoltaa Metsähallitus ja niissä on kaikilla polttopuut valmiina. Puukko ja tulentekovälineet kannattaa kuitenkin varata mukaan.