Siirry sisältöön

Kausikorttien avulla vietät ikimuistoisen kesän!

Kausikorttilaisena voit tutustua luontoon itsellesi sopivalla tavalla. Pääkaupunkiseudun toimipisteissä pääset melomaan vaikka ennen työpäiväsi alkua. Espoon ja Itä-Helsingin saaristot tarjoavat kauniita merimaisemia, leiriytymispaikkoja ja unohtumattomia ulkoilukokemuksia. 

"Mahtavia elämyksiä helteisessä kesässä tutustuen ensi kertaa Helsingin saaristoon. Makkaranpaistoa, päiväunia saarissa riippumatossa, ajatustenvaihtoa sorsien kanssa."

"Mahtava kohtaaminen pintaan moikkaamaan tulleen hallin kanssa Kallahden matalikolla ja elokuinen sunnuntaipäivä, kun kävin snorklaamassa melontaretkellä Kallahden matalikolla"

"...parhaimpana muistona ehkä koko kesältä jäi ensimmäinen lomapäivä, lämmin ja tyyni sää ja kauan haaveilemani Villingin kierto hyvän ystävän kanssa."

Kesän kuumimpina helteinä kelpasi meloa Sipoon saaristoon yöpymään, tunnelma oli kuin välimerellä.

"Kausi alkoi aikaisin keväällä ja jatkuu vielä, niin on ollut  hienoa seurata luontoa pääkaupunkiseudulla. Fatbike oli itselle uusi tuttavuus ja on ollut aivan huippua pyöräillä metsäreiteillä. Lisäksi on ollut kiva huomata, kun omat taidot ja uskallus on kehittynyt."

"...Hämärtyvässä illassa takaisin meloessa luonnon kauneus tuntui niin pakahduttavalta, että ihmisyys väistyi ja oleellisimmalta tuntui olla osa luontoa. Yön yli retki Pihlajaluodolle oli myös ikimuistoinen. Millään rahalla ei saa niin upeaa majoitusta kuin rauhallinen saari riippumatossa nukkuen. Myös syyskuinen retki sankassa sumussa Vartiosaareen oli mieleenpainuva seikkailu."


"...My kayaking trips were like journeys to unknown lands. I discovered small islands, nature, I learned how to observe nesting birds, how to save bumblebees and bees which were dyeing on the surface of water, I collected treasures found on the surface of water: seaweed, birds' feathers, leaves. I like to recall those sunny summer days when I could reach an island and have a small picnic there sitting on the warm stones and looking at the endless horizon. Every kayak trip made my summer wonderful! Moreover, kayaking has enormous therapeutic effect healing nervous system. It helps me to understand that I am a child of nature, I should respect every creature and be grateful for my presence on this beautiful planet."
 

Kausikortti mahdollistaa monipuolisen ulkoilun ilman kalliita hankintoja tai säilytystiloja

Kaluston rikkoutuessa huollamme sen mahdollisimman nopeasti takaisin käyttökuntoon, joten sinun ei tarvitse huolehtia kaluston kunnosta tehdessäsi varausta. Useat kohteemme varmistavat, että sinulle löytyy monipuolisesti ulkoiltavaa useammaksikin vuodeksi.  

"Loistava konsepti varsinkin jos oman kajakin säilyttäminen ja kuljettaminen ei onnistu. Hyvä myös aloittelijalle kun voi kokeilla eri kajakkimalleja. Peruskoulutus antoi hyvät eväät omatoimiselle melonnalle."

"Ulkoilua maalla ja merellä ilman ongelmia välineiden säilytyksestä ja kiinnostuksesta."

"Oli mahtavaa lähteä rantaan ja vesille tavallisen työpäivän jälkeen, kun keli suosi. Kausikortin avulla pystyi tekemään ex-temporereissuja  vaikka kauniina kesäiltana. Toisaalta jos keli petti eikä melomaan päässyt vaikka ukkosen takia, pystyi vesille lähtemään helposti muutamaa tuntia myöhemmin."

Opastetut retket 

Melovilla kausikorttilaisillamme on myös mahdollista osallistua opastetuille retkille, joiden aikana tutustumme Vuosaaren ja Suvisaariston rannikkoihin ryhmässä. Oppaamme ottavat huomioon melojien taitotason ja huolehtivat, että retket tarjoavat mielekkäitä jokaiselle osallistujalle. Kauden aikana on myös mahdollista osallistua maksullisille retkille, kuten yömelontaan.  

"Syyskuun lopun yömelontareissu oli kauden loppuhuipennus: tyyni meri, aurinko paistoi, ruska loisti ja yöllä oli hieno katsella riippumatosta tähtitaivasta lämpimässä untuvapussissa makoillen."

"Alkeiskurssi oli hienosti järjestetty ja antoi kipinän hankkia kausikortti. Torstaimelonnat olivat mahtavia ja avasivat oven ainutlaatuiseen rannikkoomme."