Siirry sisältöön
Kivinokan melontapiste
SUP-lautailuKajakki

Kivinokan ulkoilualue sijaitsee Helsingin keskellä – ja aivan omassa rauhassaan. Natura Vivan kausikortilla melot koko kesän ajan niin paljon kuin haluat!

Kivinokka on niemi, joka sijaitsee Helsingin keskellä, Herttoniemen länsipuolella ja Kulosaaren pohjoispuolella. Pinta-alaltaan noin parin neliökilometrin kokoinen ulkoilualue on kokonaan rauhoitettu liikenteeltä, eikä muutamaa Kipparlahdensilmukan varrella olevaa rakennusta ja komeaa Kulosaaren kartanoa lukuunottamatta alueella ole myöskään asutusta. 

Kivinokka on eräs Helsingin alkuperäisistä kesämökkialueista, ja niemellä on pitkälti toista sataa mökkiä, jotka ovat enimmäkseen kesäkäytössä. Mökkikylien historia ulottuu 1800-luvulle, kun Helsingin työväestö alkoi pitää Kivinokkaa virkistysalueenaan. Kivinokassa on myös suurehko pienvenesatama, ja täällä voit kesäisin katsella ja seurailla perinteikästä helsinkiläistä merielämää.  

Vesiurheiluvälineet Kivinokassa

Kesäkaudella 2022 avattu Kivinokan Melontapiste on kaikkien Natura Vivan kausikorttilaisten käytössä. Kivinokan Melontapisteeltä löytyy perus- ja retkikajakkeja, joiden avulla on mahdollista tehdä lyhyitä lenkkejä kuin pidempiä yön yli -retkiäkin. Sen lisäksi Kivinokasta voi varata itselleen SUP-laudan, jonka avulla tutustuu helposti esimerkiksi Vanhankaupunginlahteen.

Kivinokka onkin aivan mainio melontaretken aloituspaikka, sillä niemi työntyy syvälle Vanhankaupunginselälle, joka on laaja mutta erittäin rauhallinen vesistö. Vastapäätä selän toisella puolella on Lammassaari, ja Kivinokalta lähdettäessä oikealle puolelle jää Herttoniemen rantaviiva. Kivinokan pohjoiskärjestä ennen Herttoniemeä on kapea salmi suojaisalle Saunalahdelle.  

'Kun Kivinokalta lähdetään melomaan etelään, päästään Itäväylän ali Naurissalmen läpi Tullisaarenselälle. Täältä melontareitti on auki vaikka Helsingin keskustan edustalle Kruunuvuorenselälle, ja saavutettavissa ovat esimerkiksi Vallisaari, Lonna ja jopa Suomenlinna. 

Myös Itä-Helsingin melontareitit ovat lähellä, kun Naurissalmelta suunnataan Killingholman saaren ohi kohti Tilliruukinlahtea. Sieltä päästään Laajasalon kanavan kautta esimerkiksi Laajasalon ympäri kiertävälle melontareitille. 

Helsingin saaristo on aivan huikea ja ainutlaatuinen melontaretkikohde, ja Meri-Helsinki näyttäytyy totisesti kauneimmillaan Kivinokalla.

Aktiviteetteja Kivinokalla

Natura Viva järjestää Kivinokan Melontapisteellä järjestää kesäkaudella myös ohjattuja viikkomelontoja joka toinen perjantai. Tutustu retkeen ja varaa!

Natura Viva järjestää myös kesäkaudesta 2022 lähtien yritystapahtumia ja yksityisretkiä Kivinokalla. Ota meihin yhteyttä ja räätälöimme kanssasi yhdessä mielekkäimmät yrityksen virkistyspäivän tapahtumat ja aktiviteetit aivan keskeisellä paikalla Helsingissä. 

Loistavat kulkuyhteydet Kivinokalle 

Kivinokan Melontapiste on helposti saavutettavissa! Sörnäisistä matkaa on pari kilometriä, Hermannista saman verran. Itä-Helsingin keskuksista Herttoniemi on niin ikään kävelymatkan päässä.

Kivinokan melontapiste sijaitsee osoitteessa Kipparlahdensilmukka 9, 00810 Helsinki. 

Kivnokan melontapiste sijaitsee Kivinokan venesataman kupeessa. Kulosaaren kartanolle kulkeva tie ja sinne ohjaava viitoitus auttaa löytämään perille.