Siirry sisältöön

Vuokraa kajakki Natura Vivan Repoveden Melontapisteeltä ja tutki kansallispuistoa vesiltä käsin!

Lähde Repoveden kansallispuistoon luontoretkelle. Repoveden Melontapisteeltä voi vuokrata perus- ja retkikajakkeja. Kajakkien avulla teet helposti päiväretkiä kansallispuiston läheisillä vesialueilla. Myös yön yli -retket ovat mahdollisia - Repoveden kansallispuistosta löytyy useita tulipaikkoja, joiden läheisyydessä leiriydyt melontaretken päätteeksi.

Repovesi sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä mutta silti keskellä kauneinta luontoa. Kouvolan kaupunkiin matkaa kertyy noin 40 kilometriä, samoin kuin Mäntyharjun kunnan keskustaajamaan. Kansallispuisto sijoittuu läänien osalta Kymenlaaksoon ja Etelä-Savoon. Julkiset liikenneyhteydet Pääkaupunkiseudulta, Mikkelistä ja Jyväskylästä Mäntyharjulle ja Kouvolaan ovat hyvät, ja valtatie 5 Lahdesta Mikkeliin ohittaa Repoveden kansallispuiston länsipuolelta.

Repoveden upea luonto

Repoveden kansallispuiston luonto edustaa suomalaista metsämaisemaa tyypillisimmillään. Kansallispuiston metsät ovat mäntyjen, kuusien ja koivujen täyttämiä sekametsiä, joissa on myös vaahteroita, lehmuksia ja pihlajia. Jääkausi on muovannut maastosta kallioista ja korkeuseroiltaan vaihtelevaa, ja alueen korkeimmilta huipuilta Mustalamminvuorelta sekä Olhavanvuorelta näköalat yli Repoveden ovat henkeäsalpaavat. 

Järvet halkovat maisemaa läpi Repoveden. Repovesi itsessään on suurehko järvi kansallispuiston länsipuolella. Pitkä ja kapea Kapiavesi yhdistää Repoveden kansallispuiston eteläpuolella sijaitsevaan Tihvetjärveen. Länsipuolella Repovesi yhdistyy Hillosensalmen kautta alueen suurimpaan järveen, Vuohijärveen.