Siirry sisältöön

Tee yön yli kestävä retki Teijon kansallispuistoon – meiltä saat majoituksen ja parhaat yöpymisvinkit

Teijon kansallispuistossa on monia yöpymisvaihtoehtoja, telttailusta eräkämppiin ja hulppeisiin vierashuviloihin, majataloihin ja hotelleihin. Yö kansallispuistossa huikean kauniin luonnon keskellä on joka tapauksessa hieno kokemus, valitset sitten askeettisen tai ylellisemmän vaihtoehdon. Kun mietit majoitusta Teijon kansallispuistossa, ota yhteys Natura Vivaan – me käymme kanssasi läpi parhaimmat majoitusvaihtoehdot.  

Matildanjärven kämpät

Natura Vivalla on Teijon kansallispuistossa kaksi vuokrakämppää, Vaappu ja Lippa, jotka sijaitsevat Teijon Luontokeskuksen läheisyydessä Matildanjärven rannalla. Nämä kuuden hengen kämpät tarjoavat leppoisat puitteet yöpymiseen Teijon kansallispuistossa. 

Matildanjärven kämpät ovat hyvin varusteltuja eräkämppiä – nukut yösi mukavasti luonnon helmassa. Kämpissä on sähkö, mutta juomavesi täytyy kantaa Teijon Luontotalolta. Kämppien yhteydessä pihapiirissä yhteinen tulipaikka sekä savustuspönttö. Vesivessa löytyy Luontokeskuksen edustalta. 

Kämpät toimivat esimerkiksi kalareissun tukikohtana tai perinteisen kesäloman asumuksena. Järvi on ihan vieressä, ja merenrantakin kivenheiton päässä. Kämpiltä pääset myös samantien Teijon kansallispuiston luontopoluille ja vaellusreiteille. 

Kämpät sijaitsevat samassa pihapiirissä, joten ne soveltuvat hyvin esimerkiksi kahdelle perheelle. Katso varauskalenteria ja varaa nyt Matildanjärven kämpät itsellesi, perheellesi tai ystäväpiirillesi. 

Matkailuvaunulla Teijolle

Teijon Luontokeskuksen viereisellä matkailuvaunualueella on tilaa 19 matkailuvaunulle tai asuntoautolle. Täällä koet aitoa karavaanaritunnelmaa, kuulet iltanuotiolla parhaat tarinat ja tutustut muihin lomailijoihin. 

Matkailuvaunualue sijaitsee aivan Teijon Luontokeskuksen läheisyydessä. Luontokeskukselta saat noudettua juoksevan veden ja voit nauttia kahvit kahvilassamme. Sieltä saat ostettua myös eväitä ja ruokatarpeita mukaan. Luontokeskuksella on myös suihkutilat. Jokainen matkailuvaunupaikka on varustettu verkkovirtaliittymällä. 

Telttailu ja laavut Teijon kansallispuistossa

Teijon kansallispuiston alueella on seitsemän laavua tulentekopaikkoineen ja niiden lisäksi kuusi muuta erillistä tulentekopaikkaa. On suositeltavaa telttailla Teijon kansallispuiston laavujen yhteydessä, sillä kaikilla laavuilla on tulipaikka, puuvaja ja kuivakäymälä. Tuo mukaan oma telttasi ja runsaasti seikkailumieltä – nuku yö ulkona, rentoudu ja nauti retkieväitä nuotion äärellä.  Laavujen ja tulentekopaikkojen kuvaukset löydät täältä.

Muista telttailla vain leiriytymiseen soveltuvilla paikoilla ja ottaa puiston herkkä luonto huomioon. Natura Viva neuvoo mielellään telttailuun liittyvissä kysymyksissä – tule tapaamaan meitä Teijon Luontokeskukselle.