Siirry sisältöön

Lähde eväsretkelle Nuuksion kansallispuistoon ja pysähdy Holma-Saarijärven tulentekopaikoilla. Eväät saat Natura Vivan Haukanpesältä.

Holma-Saarijärven tulipaikat sijaitsevat Holma-Saarijärven, kirkasvetisen metsäjärven tuntumassa. Tämä useimmiten tyyni vesistö on hieno vaelluksen kohde, myös erinomainen uimapaikka. Haukanpesältä lähtevä Korpinkierros-patikkareitti kulkee Holma-Saarijärven länsi- ja pohjoispuolitse.  

Taukopaikalla on kaksi tulentekopaikkaa, toinen järven keskellä sijaitsevassa saaressa ja toinen länsirannalla. Molemmat soveltuvat mainiosti eväsretken kohteiksi. Holma-Saarijärven ympäri kulkee myös merkitsemätön polku, jota pitkin pääsee saarelle johtavalle sillalle. Patikkamatkaa Haukanpesältä Holma-Saarijärven läntiselle tulipaikalle kertyy noin kaksi kilometriä, ja jos poikkeaa Korpinkierrokselta ennen järveä sen eteläpuolelle, myös saaren tulentekopaikalle on noin kahden kilometrin matka. 

Lisäksi Holma-Saarijärvellä on laavu saareen johtavan sillan kupeessa, ulkokäymälä sekä telttapaikkoja molempien tulentekopaikkojen liepeillä. 

Nuuksion kansallispuiston tulipaikkoja huoltaa Metsähallitus ja niissä on kaikilla polttopuut valmiina. Puukko ja tulentekovälineet kannattaa kuitenkin varata mukaan.